Search this blog

joi, 16 aprilie 2009

UTIL pt TOTI!!!

Acest articol este strict cu titlu informativ...nu va leza pe nimeni si nu va fi utilizat in scopuri comerciale!!!
,,De azi incepem seria articolelor "educative". Probabil ca voi scrie cate unul de fiecare data cand cate un imbecil va aplica prost legea sau va aplica o lege proasta si ma va scoate din sarite, asa cum s-a intamplat in dimineata asta.

Asadar, despre controlorii ratb. M-am urcat azidimineata in 32 de la Antiaeriana spre Unirii. In mod normal pe ruta aia nu vine nimeni sa te controleze. Azi a venit si ale dracu` ca nici nu erau costumate ca toti cotrolorii sa le poti recunoaste :) Abonamentul meu statea acasa in costumul de servici de ziua trecuta. Asa ca atunci cand distinsa doamna m-a rugat sa-i dau legitimatia i-am zis ca e acasa. S-a uitat la geanta mea si-a zis sa-i arat buletinul. Am replicat ca n-am acte. Evident nu m-a crezut si m-a luat cu "ia sa vedem ce ai in geanta". O, da! Asta e buna! Sa-ti arat tie geanta :)) N-ai voie sa ma controlezi! Alte probleme? Daca n-ai buletin mergem la politie, insista ea. Neah, vine politia la mine, n-am nicio obligatie sa merg cu tine nicaieri zic eu. Da ce crezi ca politia se misca dupa fundul tau? Aaa, nu se misca, atunci cobor!

Evident dau sa cobor, a doua pipitza pe post de controlor apare si ea si precum rambo se pune cu fundul pe usa, parca nu stie ca-n regulamentul ratb sprijinirea de geamuri si usi e interzisa! Impreuna formau o masa de carne pe care la nevoie ar fi trebuit s-o despart si sa trec. Am zis sa incep frumos. N-ai voie sa ma sechestrezi, le-am zis (apropo de Jiji). Daca n-ai abonament nu circula. Femeie, nu pricepi, abonamentul e acasa! NU AI VOIE SA MA SECHESTREZI, care parte n-o intelegi? Probabil pe niciuna n-o intelegea, motiv pt care foarte frumos le-am lasat sa sprijine usa din spate iar eu m-am deplasat spre cea din mijloc, pe unde am si coborat. So, fara amenda, fara spaga, fara politie. Deci se poate!

Si-acum ca am studiat hotararea Consiliului General care reglementeaza transportul in comun, iata cum poti circula cu autobuzul fara sa iei amenda:

1. Daca ai abonament doar pe o linie, ai voie sa iei orice autobuz care merge pe acelasi traseu. (De exemplu ai abonament pe 336, urca-te linistit si-n 236, si-n 62 cat au traseu comun cu 336 ca nimeni nu-ti poate face nimic!)

2. Controlorii RATB iti pot cere sa te legitimezi, dar daca n-ai buletin la tine sau nu vrei sa-l arati nu te pot lua cu forta nicaieri! Pot apela la politie sau jandarmi ca sa te legitimeze dar doar daca sunt la fata locului. N-ai nicio obligatie de a merge la sectie sau de a astepta sosirea politiei! (oricum politia nu vine nici daca o chemi). Sa te oblige sa ramai in autobuz, in statie, sau sa mergi la sectie se cheama infratiunea de privare de libertate si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 10 ani ;).

3. Controlorii RATB n-au voie sa te perchezitioneze! Nu-ti pot cauta in geanta, nu-ti pot cauta in buzunar. Perchezitia nu se poate dispune decat de organele abilitate gen procuror, judecator, organ de cercetare penala!

4. Controlorii RATB n-au voie sa-ti ia buletinul din mana daca n-ai chef sa li-l dai. Se numeste FURT calificat si se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani!

5. Daca tot ati dat buletinul si v-a facut proces verbal, grija la cum arata! Trebuie sa contina numele si datele voastre din buletin, numele si calitatea controlorului, contraventia savarsita, amenda, semnatura controlorului etc. Controlorii n-or sa va treaca decat numele si prenumele, fara date din buletin. Nu va entuziasmati, pe copia lor de proces verbal trec si datele din buletin. Deci e musai sa platiti, sa nu credeti ca ati scapat!

In concluzie, fiti tare-n gura si nu aratati niciun act ca n-au cum sa va faca nimic! Iar daca ati fost fraieri, l-ati aratat si ati luat amenda, mergeti la avocat si dati-i in judecata! Se poate castiga! Legea lor nu e perfecta nici pe departe!"

Niciun comentariu: